Dan konkurencije Beograd – “Agenda unapređenja politike konkurencije”

Komisija za zaštitu konkurencije Republike Srbije je povodom Dana konkurencije u Beogradu 12.04.2019. godine upriličila međunarodnu konferenciju pod nazivom „Agenda unapređenja politike konkurencije“.

Konferenciji je prisustvovao veliki broj zvaničnika iz političke sfere, predstavnici svih nezavisnih tijela u Republici Srbiji te drugih državnih institucija, ali i veliki broj predstavnika diplomatskog kora, akademske i stručne javnosti.

DAn konkurencije Beograd1

Na konferenciji su prisustvovali i predstavnici Konkurencijskog vijeća BiH i to: predsjednica Konkurencijskog vijeća BiH Adisa Begić te članovi Arijana Regoda – Dražić, Ivo Jerkić i Nebojša Popić. Posebno je važno naglasiti da je predsjednica KV BiH Adisa Begić dala aktivni doprinos u okviru panel diskusije pod nazivom „Regionalni tržišni učesnici i zaštita konkurencije“ gdje je posebno bilo riječi o ulozi i efikasnosti politike konkurencije, prioritetima konkurencijskih tijela, nezavisnosti organa za zaštitu konkurencije, sredstvima politike konkurencije (karteli), te o saradnji između organa za zaštitu konkurencije u regionu o čemu je dodatno razgovarano i na marginama same konferencije.

 

    Anketa

    Kako biste ocijenili sadržaj prezentiran na našoj web stranici: How would you assess the contents of our web site: Како бисте оцијенили садржај презентован на нашој wеб страници:

    Results Резултати Rezultati

    Loading ... Loading ...