Predsjednik Konkurencijskog vijeća Bosne i Hercegovine na konferenciji u Zagrebu

Na poziv predsjednika Vijeća za zaštitu konkurencije Republike Hrvatske Mladena Cerovca predsjednik Konkurencijskog vijeća BiH Ivo Jerkić boravio je 15.11.2017.godine u Zagrebu i nazočio Međunarodnoj konferenciji koja je organizirana povodom obilježavanja 20 godina rada Agencije za zaštitu tržišnog natjecanja u Republici Hrvatskoj.

Na konferenciji je bilo preko stotinu sudionika kako iz Republike Hrvatske tako i iz inozemstva. Konferencija se organizirala kroz dva panela, a teme su uglavnom bile vezane za dosadašnja iskustva i budućе izazovе u radu konkurencijskih tijela kako u RH tako i u susjednim zemljama Republici Sloveniji i Republici Srbiji. Na konferenciji su o Pravu konkurencije govorili i ugledni profesori sa nekoliko Hrvatskih sveučilišta kao i predsjednik Visokog upravnog suda Republike Hrvatske. Također na konferenciji se obratila i gospođa Despina Pachnou ispred Odbora za tržišno natjecanje OECD-a iz Pariza.
Okosnica druge panel rasprave je bila rad Visokog upravnog suda u rješavanju sporova iz područja zaštite tržišnog natjecanja.
Predsjednik Konkurencijskog vijeća BiH Ivo Jerkić je posjetio i ured Agencije za zaštitu tržišnog natjecanja i razgovarao sa predsjednikom i članovima Agencije za tržišno natjecanje Republike Hrvatske o iskustvima i izazovima u radu njihovog konkurencijskog tijela.