SAOPĆENJE ZA MEDIJE SA 47. SJEDNICE KONKURENCIJSKOG VIJEĆA BOSNE I HERCEGOVINE

U Sarajevu, 25.02.2019. godine, održana je 47. sjednica Konkurencijskog vijeća BiH na kojoj je usvojeno sljedeće:

Rješenje kojim je ocijenjena dopuštenom koncentracija koja će nastati na tržištu proizvodnje, prerade i veleprodaje soli na teritoriji Bosne i Hercegovine, stjecanjem kontrole gospodarskih subjekata ”AS HOLDING” d.o.o. Jelah, Tešanj i ”AS” d.o.o. Jelah-Tešanj, nad gospodarskim subjektom ”Solana” d.d. Tuzla kupovinom većine dionica.
Rješenje kojim se utvrđuje pojedinačno izuzeće sporazuma koji se odnosi na Listu uvjeta koja predstavlja osnov za zaključivanje Ugovora o ekskluzivnoj distribuciji i Ugovora o licenci, zaključenu između gospodarskih subjekata „Bavaria” N.V. Netherlands, s jedne strane i gospodarskih subjekata Molson Coors d.o.o. Banja Luka, „Zagrebačka pivovara” d.o.o. Zagreb, „Apatinska pivara Apatin” d.o.o. Apatin i „Trebjesa” d.o.o. Nikšić, s druge strane, u smislu članka 4. stavak (1) i (3) te članka 5. Zakona o konkurenciji.
Mišljenje po Zahtjevu za davanje stručnog mišljenja u svezi s obvezom prijave koncentracije, hipotetički opisanog slučaja u sukladno članku 25. stavak (1) točke c) i f) Zakona o konkurenciji podnesenog od strane odvjetnika Stevana Dimitrijevića iz Banja Luke.

Predsjednica

Adisa Begić

    Anketa

    Kako biste ocijenili sadržaj prezentiran na našoj web stranici: How would you assess the contents of our web site: Како бисте оцијенили садржај презентован на нашој wеб страници:

    Results Резултати Rezultati

    Loading ... Loading ...