SAOPĆENJE ZA MEDIJE

U Sarajevu održan seminar RCC-a pod nazivom
“Competition Assessment of Laws and Regulations”

U SARAJEVU je u periodu od 12. do 14. septembra 2017. godine uspješno realiziran međunarodni seminar iz oblasti konkurencijskog prava i politike pod nazivom “Competition Assessment of Laws and Regulations”. Pokrovitelj seminara je OECD (Organisation for Economic Cooperation and Development) sa sjedištem u Parizu, Francuska, odnosno njegov ogranak RCC (Regional Center for Competition) sa sjedištem u Budimpešti, Mađarska, a u saradnji sa Konkurencijskim vijećem Bosne i Hercegovine. Ovom prilikom je ušečće su uzeli predstavnici 15 zemalja i to: Albanije, Armenije, Azerbejdžana, Bjelorusije, Bugarske, Hrvatske, Kazahstana, Kirgistana, Makedonije, Moldavije, Crne Gore, Rumunije, Ruske Federacije, Srbije i Ukrajine.
Na seminaru je detaljno obrađena tema ocjene konkurencije u zakonu i podzakonskim propisima u kontekstu međunarodnih standarda, te Zakona o konkurenciji Bosne i Hercegovine i relevantnih podzakonskih akata.
Seminar je otvorio Predsjednik Konkurencijskog vijeća BiH g. Ivo Jerkić nakon čega su uslijedila stručna predavanja i diskusije. Panelisti na seminaru su bili prominentni stručnjaci sa višedecenijskim iskustvom u oblasti konkurencijskog prava i to: gđa Sabine Ziegelski, OECD, Francuska, g. Michael Saller, OECD Mexico, gđa Lefkothea Nteka, Komisija za zaštitu konkurencije Grčke, gđa Jurate Soviene, Tijelo za zaštitu konkurencije Litvanije, te g. Renatto Ferrandi, Tijelo za zaštitu konkurencije Italije. Svoj doprinos seminaru su dali i službenici Konkurencijskog vijeća u smislu prezentacija iz svoje prakse, ali i aktivnog učešća.

Iz ureda Predsjednika Konkurencijskog vijeća BiH

    Anketa

    Kako biste ocijenili sadržaj prezentiran na našoj web stranici: How would you assess the contents of our web site: Како бисте оцијенили садржај презентован на нашој wеб страници:

    Results Резултати Rezultati

    Loading ... Loading ...