SAOPĆENJE ZA MEDIJE O POTPISIVANJU SPORAZUMA O SARADNJI IZMEĐU KONKURENCIJSKOG VIJEĆA BOSNE I HERCEGOVINE I REGULATORNE AGENCIJE ZA KOMUNKACIJE BOSNE I HERCEGOVINE

U Sarajevu je 08. februara 2016. godine potpisan Sporazum o saradnji na području konkurencije na tržištu telekomunikacijskih usluga. Predmet ovog Sporazum je stručna saradnja između Konkurencijskog vijeća BiH i Regulatorne agencije za komunikacije BiH u zaštiti konkurencije na tržištu telekomunikacijskih usluga u BiH s ciljem osiguranja djelotvorne konkurencije.

Sporazumom su se ugovorne strane obavezale sarađivati na području zaštite konkurencije, s ciljem unapređenja i podrške razvoju konkurencije na tržištu telekomunikacijskih usluga u Bosni i Hercegovini, polazeći od značaja tog tržišta za cjelokupnu privredu Bosne i Hercegovine.

Sporazum su potpisali predsjednica Konkurencijskog vijeća mr. Arijana Regoda-Dražić i v.d. generalnog direktora Regulatorne agencije za komunikacije BiH Predrag Kovač.

 

 

Konkurencijsko vijeće BiH

    Anketa

    Kako biste ocijenili sadržaj prezentiran na našoj web stranici: How would you assess the contents of our web site: Како бисте оцијенили садржај презентован на нашој wеб страници:

    Results Резултати Rezultati

    Loading ... Loading ...