Vrati se na vrh

 Саопштење са 8. сједнице

Саопштење са 8. сједнице

Конкуренцијски савјет Босне и Херцеговине је 04.06. 2024. године у Сарајеву одржао 8. сједницу. Сједници је претходио стручни колегиј.
На сједници су разматрани материјали из области конкуренцијског права и политике као и области унутрашњег рада и функционисања Конкуренцијског савјета.

Одбачена је Пријава концентрације по Захтјеву привредног субјекта „SEC ONE Group“ д.о.о. Сарајево, ради непостојања обвезе пријаве концентрације у смислу члана 12. став (1) Закона о конкуренцији.

Донесено је Мишљење по Захтјеву привредог субјекта „Wald -Projekt“ д.о.о. Босанска Крупа, Босна и Херцеговина, на радни текст Закона о шумама, који је припремило Федерално министарство пољопривреде, водопривреде и шумарства.
У мишљењу је наведено да Захтјев привредног субјекта „Wald -Projekt“ д.о.о, указује на радни текст Закона о шумама, што се не може сматрати нацртом, нити приједлогом закона на које Конкуренцијски савјет даје мишљење о сагласности са Законом. Федерално министарство се очитовало како ће, у складу са законском обавезом, преднацрт Закона о шумама, бити достављен Конкуренцијском савјету у циљу утврђивања његове сагласности са одредбама Закона о конкуренцији.

Такође, донесено је Мишљење на измјене и допуне Одлуке о условима и начину испоруке топлотне енергије на захтјев привредног субјекта Унис Енергетика д.о.о. Сарајево, као и Мишљење на нацрт Правилника о општим условима за снабдијевање топлотном енергијом урбаног подручја општине Травник на захтјев привредног субјекта Унис Енергетика д.о.о. Сарајево.

У оквиру престалих тачака дневног реда сједнице усвојен је Нацрт Средњерочног плана рада Конкуренцијског савјета БиХ за период 2025.-2027. године.

Претходни

Мишљење по захтјеву привредног субјекта „Wald -Projekt“ д.о.о. Босанска Крупа,…

Сљедећи

Годишњи извјештај о извршењу буџета за 2023. годину

post-bars