Vrati se na vrh

 Саопштење са 9. сједнице

Саопштење са 9. сједнице

Конкуренцијски савјет Босне и Херцеговине је 01.07. 2024. године у Сарајеву одржао 9. сједницу. Сједници је претходио стручни колегиј.
На сједници су разматрани материјали из области конкуренцијског права и политике као и области унутрашњег рада и функционирања Конкуренцијског савјета.

Одбачена је Пријава концентрације по Захтјеву физичког лица Свјетлана Станића из Кисељака, којом исти намјерава стећи контролу над Бихаћком пивоваром д.д. Бихаћ, ради непостојања обвезе пријаве концентрације у смислу члана 14. став (1) Закона о конкуренцији.

Као преурањен је одбачен Захтјев привредног субјекта “SBK ART LLC” Москва, Руска Федерација, за признавање статуса странке у поступку концентрације привредних субјеката „Open Pass Limited“ Малта и „Fortenova Group MidCO B.V“ Амстердам, Холандија.

Донесено је Мишљење по Захтјеву адвоката Нихада Одобашића из Сарајева гдје су описане радње хипотетског стања склапања ексклузивног уговора између два непозната привредна субјекта. У Мишљењу је наведено да Конкуренцијски савјет БиХ без достављања стварних података и потребне документације, није у могућности утврдити постојање забрањеног конкуренцијског дјеловања.

Такође, донесено је Мишљење по Захтјеву Удружења породица са проблемима неплодности „Рода“ из Бања Луке. Не основу података достављених у Захтјеву, Конкуренцијски савјет БиХ је мишљења да Уговор о пружању услуга и суфинансирању поступака биомедицински потпомогнуте оплодње, закључен између Фонда здравственог осигурања Републике Српске и Здравствене установе специјалистичка гинеколошка амбуланта „Medico-S“ из Бања Луке, не представља забрањено конкуренцијско дјеловање из Закона о конкуренцији, укључујући и забрањени споразум из члана 4. став (1) Закона о конкуренцији.

Такође, донесено је Мишљење по Захтјеву Министарства комуналне привреде, инфраструктуре, просторног уређења, грађења и заштите околиша Кантона Сарајево, којим је оцијењено да је Нацрт Правилника о условима за обављање енергетске дјелатности производње и испоруке топлотне енергије усаглашен са Законом о конкуренцији.

 

Претходни

Годишњи извјештај о извршењу буџета за 2023. годину

Сљедећи

МИШЉЕЊЕ на Приједлог Правилника о условима за обављање енергетске дјелатности…

post-bars