Vrati se na vrh

 Priopćenje sa 8. sjednice

Priopćenje sa 8. sjednice

Konkurencijsko vijeće Bosne i Hercegovine je 04.06. 2024. godine u Sarajevu održalo 8. sjednicu. Sjednici je prethodio stručni kolegij.
Na sjednici su razmatrani materijali iz oblasti konkurencijskog prava i politike kao i oblasti unutrašnjeg rada i funkcioniranja Konkurencijskog vijeća.

Odbačena je Prijava koncentracije po Zahtjevu gospodarsslog subjekta „SEC ONE Group“ d.o.o. Sarajevo, radi nepostojanja obveze prijave koncentracije u smislu članka 12. stavak (1) Zakona o konkurenciji

Doneseno je Mišljenje po Zahtjevu gospodarskog subjekta „Wald -Projekt“ d.o.o. Bosanska Krupa, Bosna i Hercegovina, na radni tekst Zakona o šumama, koji je pripremilo Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva.
U mišljenju je navedeno da Zahtjev gospodarskog subjekta „Wald -Projekt“ d.o.o, ukazuje na radni tekst Zakona o šumama, što se ne može smatrati nacrtom, niti prijedlogom zakona na koje Konkurencijsko vijeće daje mišljenje o suglasnosti sa Zakonom. Federalno ministarstvo se očitovalo kako će, sukladno sa zakonskom oavezom, prednacrt Zakona o šumama, biti dostavljen Konkurencijskom vijeću u cilju utvrđivanja njegove suglasnosti sa odredbama Zakona o konkurenciji.

Također, doneseno je Mišljenje na izmjene i dopune Odluke o uslovima i načinu isporuke toplotne energije na zahtjev gospodarskog subjekta Unis Energetika d.o.o. Sarajevo, kao i Mišljenje na nacrt Pravilnika o općim uvjetima uslovima za opskrbu toplotnom energijom urbanog područja općine Travnik na zahtjev gospodarskog subjekta Unis Energetika d.o.o. Sarajevo.

U okviru prestalih točaka dnevnog reda sjednice usvojen je Nacrt Srednjeročnog plana rada Konkurencijskog vijeća BiH za razdoblje 2025.-2027. godine.

Prev Post

Mišljenje po zahtjevu gospodarskog subjekta „Wald -Projekt“ d.o.o. Bosanska Krupa,…

Next Post

Godišnji izvještaj o izvršenju budžeta za 2023. godinu

post-bars