Vrati se na vrh

Службеници Конкуренцијског савјета БиХ на Уводном семинару „Competition law principles and procedures“, Будимпешта Мађарска

У периоду 16.05. – 19.05.2022. службеници Конкуренцијског савјета БиХ, присуствовали су на семинару Регионалног центра за конкуренцију (RCC GVH-OECD), Будимпешта Мађарска на тему: Introductory Seminar for Young Staff – Competition law principles and procedures.
Циљ овог семинара био је да пружи прилику запосленима у конкуренцијским тијелима региона да продубе своја знања о кључним појмовима и процедурама у спровођењу закона о конкуренцији. Искусни предавачи из земаља OECD-а подијелили су своје знање и укључили се у размјену искустава и дискусију са учесницима семинара на тему картела, концентрација и злоупотреба доминантног положаја. Разговарало се о основним правним и економским теоријама, као и о релевантној судској пракси. Учесници су такође имали прилику да разговарају о процедуралним питањима кроз практичне вјежбе. На крају сваког дана семинара учесници су ријешавали хипотетички случај на тему коју су слушали тог дана.
Говорници су били Judit Buránszki и Anna Fekete из GVH-а, Lisa Schwarz из Федералног тијела за конкуренцију из Аустрије , Livia West -The Vectory из Брисела, László Bak Потпредсједник GVH-а, Vitaly Pruzhansky Partner, RBB Economics, Брисел, Ori Schwartz Шеф Одјела за конкуренцију, OECD, Renato Ferrandi Експерт за конкуренцију, OECD. На семинару су учествовала по два представника земаља корисница RCC-а.

Претходни

МИШЉЕЊЕ по Захтјеву привредног субјекта ЈП Електропривреда БиХ д.д. Сарајево

Сљедећи

Рјешење по Захтјеву за покретање поступка привредних субјеката Крка Фарма…

post-bars