Vrati se na vrh

 Промоција тржишне конкуренције (Competition Advocacy)

Промоција тржишне конкуренције (Competition Advocacy)

У заједничкој организацији Регионалног центра за конкуренцију из Будимпеште (RCC) и Тијела за заштиту конкуренције и потрошача Републике Азербејџан у Републици Азербејџан (Баку) у периоду од 18.-22. септембар 2023. године одржан је семинар на тему „Промоција тржишне конкуренције (Competition Advocacy)“ на којој је, испред Конкуренцијског savjeta, активно учешће узео Марко Грубешић, стручни сарадник.

Семинар се састојао од низа презентација изведених од стране панелиста, реномираних екеперата из области права и праксе тржишне конкуренције бројних националних тијела за конкуренцију и учесника семинара, а које су се тицале различитих приступа код промоције тржишне конкуренције као и „алата“ који се користе при промоцији тржишне конкуренције.

Током семинара више пута је наглашена важност располагања релевантним информацијама о тржишту на којем се проводи промоција тржишне конкуренције те провођење секторских анализа. Правоворемено реаговање кроз активности и поступања путем competition advocacy је кључно посебно ако постоји сумња да би одређене одредбе неког прописа могле произвести негативне посљедице на тржишну конкуренцију. Успјешна промоција тржишне конкуренције у крајњој својој инстанци смањује број забрањених конкуренцијских дјеловања на релевантним тржиштима.

Претходни

САОПШТЕЊЕ СА 125 СЈЕДНИЦЕ КС

Сљедећи

Радионицa за подизање свијести о важности пријављивања нетарифних баријера препрека…

post-bars