Vrati se na vrh

 22. ICN годишња конференција
20/10/2023

22. ICN годишња конференција

Предсједница Конкуренцијског савјета Адиса Бегић и Иво Јеркић, члан Конкуренцијског савјета БиХ присуствовали су ICN годишњој конференцији која је одржана у периоду од 18-20 октобра 2023. године у Барселони. Домаћин 22. Конференције била је Шпанска Државна Комисија за тржиште и конкуренцију (Spanish National Markets and Competition Commission – CNMC).

Cani Fernández Vicién, предсједница Шпанске Државне Комисије за тржиште и конкуренцију присутним је пожељела добродошлицу ријечима да је ICN, као најважнија мрежа тијела за тржишну конкуренцију у цијелом свијету са 140 тијела за тржишну конкуренцију из 132 јурисдикције, у протекле двије деценије ангажовала бројна тијела за конкуренцију, правнике, економисте, академике и друге представнике невладиног сектора из цијелог свијета у динамичним расправама и пројектима који потичу међусобно разумијевање и ефикасно провођење тржишне конкуренције и политике у цијелом свијету.

Овогодишња конференција била је посјећенија него иједна прије, са близу 100 јурисдикција и делагација сачињених од чланова тијела за конкуренцију и представника невладиног сектора.

Током конференције учесници су дискутовали и размјењивали искуства на састанцима радних група те адресирали питања попут интеракције са судовима, тржишта хране с фокусом на земље у развоју, умјетну интелигенцију и одрживост.

Шпанска Државна Комисија за тржиште и конкуренцију искористила је прилику да истакне свој рад и допринос на пословима заштите тржишне конкуренције на међународној сцени и представи планове за наставак сарадње с другим тијелима која се суочавају са истим глобалним изазовима и потешкоћама у свом раду.

Претходни

Обавјештење о пријави концетрације

Сљедећи

М И Ш Љ Е Њ Е по Захтјеву градоначелника…

post-bars