Vrati se na vrh

 КОНФЕРЕНЦИЈА MEET TO COMPETE COMPETITION LAW AND POLICY CONFERENCE “TOOLS FOR THE NEW RULES“

КОНФЕРЕНЦИЈА MEET TO COMPETE COMPETITION LAW AND POLICY CONFERENCE “TOOLS FOR THE NEW RULES“

Предсједница Конкуренцијског савјета Адиса Бегић, и чланица савјета, Нинела Салихбашић су учествовале на Конференцији о праву и политици тржишне конкуренције под називом:
Meet to Compete Competition Law and Policy Conference
“Tools for New Rules” одржаној 09. и 10. маја 2024. године у Опатији.

 

Конференција је организована од стране Хрватске господарске коморе (ХГК), заједно са Међународном трговачком комором (ICC) Хрватске, уз подршку Агенције за заштиту тржишне конкуренције Републике Хрватске, са програмом усмјереним на расправу о рецентном развоју права и политике тржишне конкуренције у Европској унији с посебним регионалним фокусом.

Првог дана Конференције одржана је панел дискусија на тему „Актуелности у региону“ на којој су учествовали представници конкуренцијских тијела Босне и Херцеговине, Хрватске, Црне Горе, Словеније, Чешке и Италије. У оквиру панела предсједница Бегић својим је излагањем упознала присутне о раду Конкуренцијског савјета БиХ у претходне двије године.
Теме панела додатно су обухватиле новости у пракси поменутих земаља у подручју законодавства, проведбене евиденције, кажњавања, нових алата и овласти, те инфлаторна кретања и улогу коју тијела надлежна за тржишну конкуренцију могу одиграти у доба раста цијена попут праћења тржишта и провођења секторских истраживања.

Други дан конференције састојао се од радионица које су држали адвокати из Републике Хрватске. Свака од четири радионице покривала је специфичну релевантну тему из праксе адвоката специјализованих за право тржишне конкуренције, попут фиксирања препродајних цијена и других вертикалних ограничења, хоризонталних споразума, те искључујућих злоупотреба доминантног положаја

Претходни

ПОСЈЕТА ДЕЛЕГАЦИЈЕ ТУРСКЕ АГЕНЦИЈЕ ЗА КОНКУРЕНЦИЈУ

Сљедећи

ИВО ЈЕРКИЋ ИМЕНОВАН ЗА ПРЕДСЈЕДНИКА КОНКУРЕНЦИЈСКОГ САВЈЕТА БОСНЕ И ХЕРЦЕГОВИНЕ

post-bars