Vrati se na vrh

 Форум за управљање интернетом (IGF)
02/10/2023

Форум за управљање интернетом (IGF)

Форум за управљање интернетом (IGF) у Босни и Херцеговиним одржан је 2. октобра 2023. године у Сарајеву у хотел Новотел као дио мреже националних и регионалних иницијатива (NRI) глобалног IGF-а.

Организациони комитет за 2023. годину чинили су БИРН БиХ, Центар изврсности за кибернетичку сигурност у Босни и Херцеговини (CSEC), BHNIX.ba, Центар за едукацију судија и тужилаца Федерације Босне и Херцеговине, Факултет политичих наука Универзитета у Сарајеву, Логософт. Учешће на истом, испред Конкуренцијског савјета, узео је Младен Игњић, виши стручни сарадник за информационе технологије.

Након поздравних говора, пленарна сједница је обухватила опште ставове о одсуству систематског приступа управљању интернетом и људским правима у Босни и Херцеговини, након чега је програм подјељен на три паралелне сесије са фокусом на: сајбер сигурност; слободу изражавања, слободу медија и наратива негирања геноцида и ратних злочина на интернету те насиље над женама и маргинализованим скупинама путем информационих и комуникационих технологија (ИКТ).

Свака сесија резултирала је кључним порукама које ће бити пренесене на глобалном IGF 2023 у Кјоту, Токио, као дио инклузивног глобалног процеса.

BH IGF су подржали Британска амбасада у Босни и Херцеговини, Internet Society Foundation (ISOC) и Ханнс Сеidel Stiftung у Сарајеву.

Претходни

Учинковито управљање у здравству – пут до задовољног осигураника/пацијента

Сљедећи

Улога интерних контрола у примјени посљедњих измјена и допуна Закона…

post-bars