Vrati se na vrh

 Учинковито управљање у здравству – пут до задовољног осигураника/пацијента

Учинковито управљање у здравству – пут до задовољног осигураника/пацијента

Члан Конкуренцијског савјета БиХ Иво Јеркић присуствовао је III. конференцији Завода здравственог осигурања Херцеговачко-неретванског кантона под називом ”Учинковито управљање у здравству – пут до задовољног осигураника/пацијента” с међународним судјеловањем која је одржана под покровитељством Владе Херцеговачко-неретванског кантона у периоду од 28-30.09.2023. године у Мостару.

Учешће представника Конкуренцијског савјета на једној оваквој конференцији оцјењено је корисним имајући у виду да су питања из области прописивања и издавања лијекова на рецепт на терет средстава завода здравственог осигурања жупанија/ кантона била предмет више предметних поступака који су вођени пред Конкуренцијским савјетом.

Преко четрдесет стручњака из области здравственог осигурања, менаџмента у здравству, квалитете и сигурности, професора из академске заједнице Босне и Херцеговине, те стручњака из других повезаних области с подручја БиХ, Републике Хрватске, Словеније и Уједињеног Краљевства, током три дана, кроз пет тематских цјелина и четири панел расправе, подијелили су своја искуства и знања, те понудили иновативна рјешења доносиоцима одлука и лидерима у здравственом систему како би се унаприједио здравствени систем и ниво задовољства осигураника/пацијента.

Директорица ЗЗО ХНК, мр. сц. Ана Видачак др. мед., поручила је како је фокус овогодишње конференције био укључити ширу друштвену заједницу како би се усмјерила на значај ефикасног управљања у здравству, изнаћи и понудити рјешења како би се утицало на подизање нивоа задовољства осигураника/пацијента.

Претходни

Радионицa за подизање свијести о важности пријављивања нетарифних баријера препрека…

Сљедећи

Форум за управљање интернетом (IGF)

post-bars