Vrati se na vrh

 Učinkovito upravljanje u zdravstvu – put do zadovoljnog osiguranika/pacijenta
29/09/2023

Učinkovito upravljanje u zdravstvu – put do zadovoljnog osiguranika/pacijenta

Član Konkurencijskog vijeća BiH Ivo Jerkić nazočio je III. konferenciji Zavoda zdravstvenog osiguranja Hercegovačko-neretvanskog kantona/županije pod nazivom ”Učinkovito upravljanje u zdravstvu – put do zadovoljnog osiguranika/pacijenta” s međunarodnim sudjelovanjem koja je održana pod pokroviteljstvom Vlade Hercegovačko-neretvanskog kantona/županije u razdoblju od 28-30.09.2023. godine u Mostaru.

Sudjelovanje predstavnika Konkurencijskog vijeća na jednoj ovakvoj konferenciji ocjenjeno je korisnim imajući u vidu da su pitanja iz oblasti propisivanja i izdavanja lijekova na recept na teret sredstava zavoda zdravstvenog osiguranja županija/ kantona bila predmet više predmetnih postupaka koji su vođeni pred Konkurencijskim vijećem.

Preko četrdeset stručnjaka iz oblasti zdravstvenog osiguranja, menadžmenta u zdravstvu, kvalitete i sigurnosti, profesora iz akademske zajednice Bosne i Hercegovine, te stručnjaka iz drugih povezanih oblasti s područja BiH, Republike Hrvatske, Slovenije i Ujedinjenog Kraljevstva, tijekom tri dana, kroz pet tematskih cjelina i četiri panel rasprave, podijelili su svoja iskustva i znanja, te ponudili inovativna rješenja donosi odluka i liderima u zdravstvenom sustavu kako bi se unaprijedio zdravstveni sustav i razina zadovoljstva osiguranika/pacijenta.

Direktorica ZZO HNK, mr. sc. Ana Vidačak dr. med., poručila je kako je fokus ovogodišnje konferencije bio uključiti širu društvenu zajednicu kako bi se usmjerila na značaj učinkovitog upravljanja u zdravstvu, iznaći i ponuditi rješenja kako bi se utjecalo na podizanje razine zadovoljstva osiguranika/pacijenta.

Prev Post

Radionica za podizanje svijesti o važnosti prijavljivanja netarifnih barijera prepreka…

Next Post

Forum za upravljanje internetom (IGF)

post-bars