Vrati se na vrh

 ПОСЈЕТА ДЕЛЕГАЦИЈЕ ТУРСКЕ АГЕНЦИЈЕ ЗА КОНКУРЕНЦИЈУ
14/05/2024

ПОСЈЕТА ДЕЛЕГАЦИЈЕ ТУРСКЕ АГЕНЦИЈЕ ЗА КОНКУРЕНЦИЈУ

Конкуренцијски савјет Босне и Херцеговине био је домаћин делегацији Турског тијела за заштиту конкуренције (TCA), коју су чинили предсједник TCA Birol Küle, његов замјеник Burak Büyükkuşoğlu и Fatma Abaz. На састанку је истакнуто задовољство досадашњом међусобном сарадњом, која би с обзиром на економску повезаност и доказано пријатељство наших држава требала бити подигнута на један виши ниво.

У том смислу представници TCA су представили Балканску иницијативу, идеју да регионална конкуренцијска тијела остваре сарадњу у борби против картела и других облика нарушавања конкуренције. Сарадња би се огледала у размјени информација и искустава као и усклађеним дјеловањем у оним случајевима који прелазе границе малих националних тржишта. Иницијатива је добро прихваћена од стране земаља региона, а предсједник Küle је изразио жељу да и Босна и Херцеговина буде дио овог пројекта, који би требао бити реализован до краја године. Предсједница Конкуренцијског савјета, Адиса Бегић, захвалила је на позиву и нагласила значај међународне сарадње као фактора сталног унапрјеђења заштите тржишне конкуренције.

У даљем разговору фокус је стављен на искуства у примјени конкуренцијског права и политике унутар граница БиХ и Турске са посебним освртом на тренутне актуелности.

Претходни

ОБАВЈЕШТЕЊЕ о Пријави концентрације „Open Pass Limited“ – „Fortenova Group…

Сљедећи

КОНФЕРЕНЦИЈА MEET TO COMPETE COMPETITION LAW AND POLICY CONFERENCE “TOOLS…

post-bars