Vrati se na vrh

 8th Soljan Conference on Competition Law and Policy  “Goals of Competition Law and the Changing World”

8th Soljan Conference on Competition Law and Policy “Goals of Competition Law and the Changing World”

На позив Агенције за заштиту тржишног натјецања Републике Хрватске (АЗТН) стручне савјетнице за питања конкуренције Лејла Шаковић Карић и Александра Дуњић боравиле се у Дубровнику, Република Хрватска у периоду 25-27 мај 2023. године на 8. конференцији организованој у част професора Ведрана Шољана на тему “Goals of Competition Law and the Changing World”.
Тродневна конференција настала је у сарадњи Економског факултета Универзитета у Загребу (ЕФЗГ), Асоцијације политике и права конкуренције РХ (ХДППТН) и Агенције за заштиту тржишног натјецања Републике Хрватске (АЗТН).

Традиционално већ ова је конференција постала платформа за разговор о напретку у праву конкуренције како у ЕУ тако и у националним законодавствима, са фокусом на право и праксу конкуренције земаља Централне, Источне Еуропе и Јужно Источне Еуропе.
Ове године главно предавање у свјетлу циљева који се тичу спрјечавања забрањених конкуренцијских дјеловања одржао је професор Spencer Weber Waller са Универзитета Loyola из Чикага.
Овогодишњи дневни ред укључивао је панел предавања и дискусије првенствено посвећена изазовима са којима се сусрећу тијела за конкуренцију примјеном правне регулативе као и судским преиспитивањима одлука тијела за конкуренцију док је радионице таргетирала практична питања у вези писања правних акта који се односе на забрањена конкуренцијска дјеловања.

Претходни

Пријави корупцију

Сљедећи

Закључак о одбацивању Пријаве концентрације привредног субјекта ГАС РЕС предузеће…

post-bars