Vrati se na vrh

 Вјештине извјештавања за потребе процеса европских интеграција
24/11/2023

Вјештине извјештавања за потребе процеса европских интеграција

Стручна савјетница Маја Ђурић Чехаја присуствовала је радионици “Вјештине извјештавања за потребе процеса европских интеграција” која је 24. новембра 2023. године, у организацији Дирекције за европске интеграције БиХ, одржана у Бања Луци.

Конкуренцијски савјет БиХ је оцијенило корисним узети учешће на овој обуци обзиром да значај извјештавања у процесу европских интеграција произилази из чињенице да се приступање државе ЕУ темељи на начелу условљености и индивидуалном приступу у оцјењивању напретка државе у испуњавању неопходних услова. Сам процес извјештавања захтијева уједначен приступ, како у припреми извјештаја (садржајно и технички) тако и у њиховој квалитети, а са добијањем кандидатског статуса, нагласак на ова два принципа извјештавања је још изражајнији.

Обука је била интерактивна гдје су сви учесници активно учествовали кроз провјере знања и симулације одређених ситуација обзиром да се институције на свим нивоима власти у БиХ требају методолошки и садржајно придржавати Смјерница за извјештавање у процесу европских интеграција, али и свих оних инструмента којим се осигурава једнак приступ у припреми извјештаја у процесу европских интеграција.

Претходни

Практична примјена Закона о јавним набавкама са освртом на намјештање…

Сљедећи

ПРАВЦИ РАЗВОЈА ЈАВНИХ НАБАВКИ У ЕВРОПСКОЈ УНИЈИ И БОСНИ И…

post-bars