Vrati se na vrh

 ПРАВЦИ РАЗВОЈА ЈАВНИХ НАБАВКИ У ЕВРОПСКОЈ УНИЈИ И БОСНИ И ХЕРЦЕГОВИНИ
28/11/2023

ПРАВЦИ РАЗВОЈА ЈАВНИХ НАБАВКИ У ЕВРОПСКОЈ УНИЈИ И БОСНИ И ХЕРЦЕГОВИНИ

У организацији Економског форума из Бањалуке, чији су партнери Агенција за јавне набавке БиХ и привредне коморе Републике Српске и Федерације БиХ, на Јахорини је у периоду 27. – 28. новембар 2023. године одржана 2. Међународна конференција о јавним набавкама на тему Правци развоја јавних набавки у Европској унији и Босни и Херцеговини којој је, испред Конкренцијског савјета БиХ, присуствовала стручна савјетница Кадина Карић.

Конференција је била посвећена питањима дигиталне трансформација јавних набавки, употребе вјештачке интелигенције, професионализацији експерата јавних набавки те развоју система правне заштите како би се повећала ефикасност и смањила корупција.

Имајући у виду да Европска комисија континуирано потиче иницијативу тијела надлежних за јавне набавке и тијела надлежних за тржишну конкуренцију да заједничком сарадњом удруже снаге у борби против тајних споразума у поступцима јавних набавки учешће представника Конкуренцијског вијећа на овој Конфернције је оцијењено као крајње корисно тим више што је током Конференције представљена стратегија развоја јавних набавки 2024 – 2028, анализа кључних препрека у садашњем Закону о јавним набавкама те изнесени приједлози за унапређење Закона о јавним набавкама.

Претходни

Вјештине извјештавања за потребе процеса европских интеграција

Сљедећи

Jean Monnet Center Of Excellence South And Erast European Competition…

post-bars