Vrati se na vrh

 Jean Monnet Center Of Excellence South And Erast European Competition Law
28/11/2023

Jean Monnet Center Of Excellence South And Erast European Competition Law

Представници Конкуренцијског савјетника БиХ присустовали су Округлом столу који је организан као дио пројекта Jean Monnet центра за право конкуренције у сарадњи са Правним факултетом у Сарајеву који је одржан 27-28. новембра 2023. године у Сарајеву.

Првог дана Округлог стола преко 40 учесника представника академске заједнице, тијела за конкуренцију, адвокатских и финасниских институција из Хрватске, Босне и Херцеговине и Србије су размјењивали знања и диксуктовали у вези актуалности из области права и политике заштите тржишне конкуренције у Европској унији и земљама централне и источне Европе док је други дан био резервисан за радионицу роком које се разговарало о најбољим праксама које се односе на промоцију тржишне конкуренције и стратегије усклађености законодавства.

Магистар правних наука Марко Грубешић, стручни сурадник Конкуренцијског савјета БиХ, својим излагањем је као представник Конкуренцијског савјета БиХ, учесницима говорио о законској регулативи када је ријеч о поступцима доказивања у предметима забрањених конкуренцијских дјеловања кроз примјере из праксе Савјета, нагласивши при томе улогу и важност провођења поступака вјештачења.
Округлом столу присуствовали су члан Конкуренцијског савјета Иво Јеркић, те савјетнице Аида Мујагић, Анеса Омерефендић и Лејла Шаковић Карић.

Претходни

ПРАВЦИ РАЗВОЈА ЈАВНИХ НАБАВКИ У ЕВРОПСКОЈ УНИЈИ И БОСНИ И…

Сљедећи

ОКРУГЛИ СТО „ДИГИТАЛНА ТРАНСФПРМАЦИЈА ПРОЦЕДУРА ЈАВНИХ НАБАВКИ У БОСНИ И…

post-bars