Vrati se na vrh

 УВОДНИ СЕМИНАР ЗА НОВЕ СЛУЖБЕНИКЕ У ИНСТИТУЦИЈАМА НАДЛЕЖНИМ ЗА ПИТАЊА ЗАШТИТЕ КОНКУРЕНЦИЈЕ У ИСТОЧНОЈ ЕВРОПИ И ЦЕНТРАЛНОЈ АЗИЈИ

УВОДНИ СЕМИНАР ЗА НОВЕ СЛУЖБЕНИКЕ У ИНСТИТУЦИЈАМА НАДЛЕЖНИМ ЗА ПИТАЊА ЗАШТИТЕ КОНКУРЕНЦИЈЕ У ИСТОЧНОЈ ЕВРОПИ И ЦЕНТРАЛНОЈ АЗИЈИ

Стручни савјетник Аднан Смајкић и виши стручни сарадник Аднан Попара учествовали су на „Уводном семинару за нове службенике агенција надлежних за питања заштите конкуренције и контроле државне помоћи“, одржаном у Билбау, Шпанија, у периоду 05-08. 02. 2024. Ово је био први семинар за нове званичнике у организацији „OECD GVH RCC”, одржан ван Мађарске, а његова посебност је да је реализован као резултат сарадње Универзитета „Deusto” Билбао и Шпанске Агенције за заштиту конкуренције са „RCC-om”.

Програм је обухватио релевантне теме из права и праксе конкуренције, што је од великог значаја за нове кадрове агенција за заштиту конкуренције. Током четири дана учесници су се упознали са примјеном права конкуренције у ЕУ и земљама чланицама.
Приказана је пракса антимонополских агенција на спрјечавању забрањених конкуренцијских радњи (борба против картела, злоупотреба доминантног положаја, препреке уласку на тржиште и др.).

Имајући у виду улогу коју агенције за заштиту конкуренције имају у развоју слободног тржишта, учешће представника Конкуренцијског савjета у оваквим видовима обука показало се изузетно важним, не само у смислу јачања стручних капацитета, већ и такође кроз изградњу заједничких веза са службеницима других агенција „RCC-a“.

Претходни

САОПШТЕЊЕ са 2. сједнице

Сљедећи

ЗАКЉУЧАК о одбацивању Пријаве намјере концентрације привредног субјекта Deutsche Lufthansa…

post-bars