Vrati se na vrh

 UVODNI SEMINAR ZA NOVE SLUŽBENIKE INSTITUCIJA NADLEŽNIH ZA PITANJA ZAŠTITE TRŽIŠNOG NATJECANJA U ISTOČNOJ EUROPI I SREDIŠNJOJ AZIJI
08/02/2024

UVODNI SEMINAR ZA NOVE SLUŽBENIKE INSTITUCIJA NADLEŽNIH ZA PITANJA ZAŠTITE TRŽIŠNOG NATJECANJA U ISTOČNOJ EUROPI I SREDIŠNJOJ AZIJI

Stručni savjetnik Adnan Smajkić i viši stručni suradnik Adnan Popara sudjelovali su na „Uvodnom seminaru za nove službenike agencija nadležnih za pitanja zaštite tržišnog natjecanja i kontrolu državnih potpora“, održanom u Bilbau, Španjolska, u razdoblju 05-08. veljače 2024. Ovo je bio prvi seminar za nove dužnosnike u organizaciji OECD GVH RCC-a, održan izvan Mađarske, a posebnost mu je što je ostvaren kao rezultat suradnje Sveučilišta Deusto, Bilbao i Španjolske agencije za zaštitu tržišnog natjecanja s RCC-om.

Program je obuhvatio mjerodavne teme iz prava i prakse tržišnog natjecanja, što je od velike važnosti za nove djelatnike agencija za zaštitu tržišnog natjecanja. Tijekom četiri dana sudionici su se upoznali s primjenom prava tržišnog natjecanja u EU i zemljama članicama.
Prikazana je praksa agencija za tržišno natjecanje u sprječavanju nedopuštenih tržišnih radnji (borba protiv kartela, zlouporabe vladajućeg položaja, prepreka ulasku na tržište i dr.).

Imajući u vidu ulogu koju agencije za zaštitu tržišnog natjecanja imaju u razvoju slobodnog tržišta, sudjelovanje predstavnika Konkurencijskog Vijeća u ovakvim edukacijama pokazalo se iznimno važnim, ne samo u smislu jačanja stručnih kapaciteta, već također kroz izgradnju zajedničkih veza sa službenicima drugih korisničkih agencija RCC-a.

Prev Post

PRIOPĆENJE sa 2. sjednice

Next Post

ZAKLJUČAK o odbacivanju Prijave namjere koncentracije gospodarskog subjekta Deutsche Lufthansa…

post-bars