Vrati se na vrh

 eCommerce Day
11/10/2023

eCommerce Day

eCommerce Day, događaj posvećen e-trgovini u Bosni i Hercegovini, u organizaciji eCommerce asocijacije u BiH održan je 11.listopada 2023. godine u Sarajevu kao sastavni dio Sarajevo Marketing Summita. Usmjeren na razumijevanje trendova i praksi u svijetu online tržišta, eCommerce Day je pružio priliku sudionicima da kroz različite panele, diskusije i prezentacije steknu uvid u ključne strategije, inovacije i izazove koji oblikuju sferu e-trgovine.
Ispred Konkurencijskog vijeća učešće na ovom skupu uzela je stručna savjetnica Lejla Šaković Karić.

e- trgovina prepoznata kao tržište koje kontinuirano bilježi rast u poslovnom svijetu. Amazon je već poznat kao najveća eCommerce platforma na svijetu transformirajući se u najbrže rastuću platformu za marketing i oglašavanje te je zasigurno da će online trgovina u budućnosti u velikoj mjeri zamijeniti klasične kanale trgovine što će posljedično pravila, mjere i postupke zaštite tržišne konkurencije usmjeriti ka ovom tržištu.

Fokus susreta je bio na naprednim strategijama brendiranja koje koriste savremene tehnologije i analitiku, ciljajući na izgradnju snažnih veza s potrošačima u digitalnoj eri.
U sklopu konferencije, predstavljena je besplatna platforma www.ecommerce4all.eu kao resurs koji pruža informacije i alate za unapređenje e-trgovine u regiji.

Prev Post

PRIJEDLOG PROGRAMA RADA KONKURENCIJSKOG VIJEĆA BOSNE I HERCEGOVINE ZA 2024.…

Next Post

SDG Week – Digital Transformation and Cyber Security

post-bars