Vrati se na vrh

 POSJETA DELEGACIJE TURSKE AGENCIJE ZA KONKURENCIJU
14/05/2024

POSJETA DELEGACIJE TURSKE AGENCIJE ZA KONKURENCIJU

Konkurencijsko vijeće Bosne i Hercegovine bilo je domaćin delegaciji Turskog tijela za zaštitu konkurencije (TCA), koju su činili predsjednik TCA Birol Küle, njegov zamjenik Burak Büyükkuşoğlu i Fatma Abaz. Na sastanku je istaknuto zadovoljstvo dosadašnjom međusobnom suradnjom, koja bi s obzirom na ekonomsku povezanost i dokazano prijateljstvo naših država trebala biti podignuta na jedni višu razinu.

U tom smislu predstavnici TCA su predstavili Balkansku inicijativu, ideju da regionalna konkurencijska tijela ostvare suradnju u borbi protiv kartela i drugih oblika narušavanja konkurencije. Suradnja bi se ogledala u razmjeni informacija i iskustava kao i usklađenim djelovanjem u onim slučajevima koji prelaze granice malih nacionalnih tržišta. Inicijativa je dobro prihvaćena od strane zemalja regiona, a predsjednik Küle je izrazio želju da i Bosna i Hercegovina bude dio ovog projekta, koji bi trebao biti realiziran do kraja godine. Predsjednica Konkurencijskog vijeća, Adisa Begić, zahvalila je na pozivu i naglasila značaj međunarodne suradnje kao čimbenika stalnog unaprjeđenja zaštite tržišne konkurencije.

U daljnjem razgovoru fokus je stavljen na iskustva u primjeni konkurencijskog prava i politike unutar granica BiH i Turske sa posebnim osvrtom na trenutne aktualnosti.

 

 

 

 

Prev Post

O B A V J E Š T E NJ…

Next Post

Potpisan Sporazum o suradnji između Konkurencijskog vijeća Bosne i Hercegovine…

post-bars