Vrati se na vrh

 KONFERENCIJA MEET TO COMPETE COMPETITION LAW AND POLICY CONFERENCE “TOOLS FOR THE NEW RULES“
15/05/2024

KONFERENCIJA MEET TO COMPETE COMPETITION LAW AND POLICY CONFERENCE “TOOLS FOR THE NEW RULES“

Predsjednica Konkurencijskog vijeća Adisa Begić, i članica vijeća, Ninela Salihbašić su sudjelovale na Konferenciji o pravu i politici tržišne konkurencije pod nazivom:
Meet to Compete Competition Law and Policy Conference
“Tools for New Rules” održanoj 09. i 10. svibnja 2024. godine u Opatiji.

 

Konferencija je organizirana od strane Hrvatske gospodarske komore (HGK), zajedno sa Međunarodnom trgovačkom komorom (ICC) Hrvatske, uz podršku Agencije za zaštitu tržišnog natjecanja Republike Hrvatske, sa programom usmjerenim na raspravu o recentnom razvoju prava i politike tržišne konkurencije u Europskoj uniji s posebnim regionalnim fokusom.

Prvog dana Konferencije održana je panel diskusija na temu „Aktualnosti u regionu“ na kojoj su sudjelovali predstavnici konkurencijskih tijela Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Crne Gore, Slovenije, Češke i Italije. U okviru panela predsjednica Begić svojim je izlaganjem upoznala prisutne o radu Konkurencijskog vijeća BiH u prethodne dvije godine.
Teme panela dodatno su obuhvatile novosti u praksi pomenutih zemalja u području zakonodavstva, provedbene evidencije, kažnjavanja, novih alata i ovlasti, te inflatorna kretanja i ulogu koju tijela nadležna za tržišno natjecanje mogu odigrati u doba rasta cijena poput praćenja tržišta i provedbe sektorskih istraživanja.

Drugi dan konferencije sastojao se od radionica koje su držali odvjetnici iz Republike Hrvatske. Svaka od četiri radionice pokrivala je specifičnu mjerodavnu temu iz prakse odvjetnika specijaliziranih za pravo tržišne konkurencije, poput fiksiranja preprodajnih cijena i drugih vertikalnih ograničenja, horizontalnih sporazuma, te isključujućih zlouporaba vladajućeg položaja.

 

Prev Post

POSJETA DELEGACIJE TURSKE AGENCIJE ZA KONKURENCIJU

Next Post

IVO JERKIĆ IMENOVAN ZA PREDSJEDNIKA KONKURENCIJSKOG VIJEĆA BOSNE I HERCEGOVINE

post-bars