Vrati se na vrh

 „Pripreme za pretpristupne pregovore s EU – iskustva Hrvatske“
24/02/2024

„Pripreme za pretpristupne pregovore s EU – iskustva Hrvatske“

U sklopu potpore procesu europskih integracija Bosne i Hercegovine, Direkcija za europske integracije Bosne i Hercegovine i Ministarstvo vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske, u razdoblju od 20. do 21. veljače 2024. godine, organizirali su edukaciju pod nazivom „Pripreme za pretpristupne pregovore s EU – iskustva Hrvatske“.

Tijekom obuke, održane u Sarajevu, sudionici su upoznati s fazama pregovora kroz koje je Hrvatska prošla, a koje sada očekuju Bosnu i Hercegovinu.

Dubravka Vlašić Pleše iz Ureda predsjednika Vlade Republike Hrvatske i Dubravka Kobaš Lučić iz Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske iznijele su svoja neposredna zapažanja i iskustva stečena tijekom uspostave hrvatske pregovaračke strukture. Posebno je istaknuta uloga EU koordinatora i EU odjela u nadležnim ministarstvima, te koncept screeninga, mjerila za otvaranje i zatvaranje pregovora, vrste zahtjeva za prijelazna razdoblja te koje su redovne i ad-hoc grupe potrebne tijekom toga procesa.

Ispred Konkurencijskog vijeća edukaciji su prisustvovali Aleksandra Dunjić, Lejla Šaković-Karić, Mirsada Pehilj i Adnan Popara. Organizatori su istaknuli kako je ovo jedna u nizu edukacija potrebnih za što bolje osposobljavanje stručnih kapaciteta za uspješno privođenje kraju pristupnih pregovora.

Prev Post

Priopćenje sa 3. sjednice

Next Post

22 MEĐUNARODNA KONFERECNIJA O TRŽIŠNOJ KONKURENCIJI

post-bars