Vrati se na vrh

13/11/2013

PRIOPĆENJE SA 71. SJEDNICE KONKURENCIJSKOG VIJEĆA BOSNE I HERCEGOVINE

U Sarajevu, dana 13.11.2013. godine, održana je 71. sjednica Konkurencijskog vijeća BiH na kojoj je usvojeno:

 Mišljenjeprema kojem je Nacrt Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o cestovnom prijevozu na području Tuzlanske kžupanije usaglašen sa Zakonom o konkurenciji.

 Naime, Konkurencijsko vijeće je ranije, dana 10.10.2013. godine donijelo mišljenje kojim je utvrđeno da nacrt Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o cestovnom prijevozu na području Tuzlanskog županije nije usuglašen sa Zakonom o konkurenciji.

 Ministarstvo je postupilo po naprijed navedenom mišljenju i izmijenilo nacrt Zakona tako što je u cijelosti prihvatilo primjedbe Konkurencijskog vijeća.

 Na ovaj način će novim Zakonom biti omogućeno da taksi prijevoznici samostalno formiraju cijene, te je na taj način biti promijenjena dosadašnja praksa gdje su udruge ili tijela uprave donosili jedinstvene cjenike taksi usluga, što je imalo negativan učinak na konkurenciju i naravno za krajnje korisnike taksi usluga.

 Mišljenjepo Zahtjevu gospodarskog subjekta „Fabrika cementa Lukavac“ za davanje stručnog mišljenja o obvezi podnošenja prijave koncentracije.

 Mišljenjepo Zahtjevu gospodarskog subjekta Remho Beteiligungs GmbH Beč, Republika Austrija za davanje mišljenja u svezi s postojanjem obveze podnošenja prijave koncentracije.

Zaključak o proširenju Zaključka o pokretanju postupka i produljenju roka za donošenje rješenja u postupku koji se vodi prema Zahtjevu za pokretanje postupka dostavljenom od gospodarskih subjekata „Blicnet” d.o.o. Banja Luka, “TXTV” d.o.o. i “Elta Kabel” d.o.o. Doboj protiv gospodarskih subjekata “FOX International Channels Bulgaria & Balkans”, Sofia, Bugarska, “Viasat World Ltd”, London, Velika Britanija i “Discovery Communications Ltd.”, London, Velika Britanija, radi utvrđivanja postojanja zabranjenog sporazuma, u smislu članka 4. stavak (1) točka a) i postojanja zloporabe vladajućeg položaja, u smislu članka 10. stavak (2) točke a), b) i c) Zakona o konkurenciji.

                                                                       

Služba za odnose s javnošću

                          Iz ureda Predsjednika Konkurencijskog vijeća

Prethodni

ОБАВЈЕШТЕЊЕ о Пријави концентрације “Телекомуникације Републике Српске а.д. Бања Лука…

Sljedeći

ZAKLJUČAK o odbacivanju Prijave koncentracije privrednog subjekta „Blicnet“ d.o.o. Banja…

post-bars