Vrati se na vrh

Предсједник Конкуренцијског савјета Босне и Херцеговине на конференцији у Загребу

На позив предсједника Савјета за заштиту конкуренције Републике Хрватске Младена Церовца предсједник Конкуренцијског савјета БиХ Иво Јеркић боравио је15.11.2017. године у Загребу и присуствовао Међународној конференцији која је организована поводом обиљежавања 20 година рада Агенције за заштиту тржишног натјецања у Републици Хрватској.

На конференцији је било преко стотину учесника како из Републике Хрватске тако и из иноземства. Конференција се организовала кроз два панела, а теме су углавном биле везане за досадашња искуства и будуће изазове у раду конкуренцијских тијела како у РХ тако и у сусједним земљама Републици Словенији и Републици Србији. На конференцији су о Праву конкуренције говорили и угледни професори са неколико Хрватских свеучилишта као и предсједник Високог управног суда Републике Хрватске. Такође на конференцији се обратила и госпођа Despina Pachnou испред Одбора за тржишне конкуренције OECD-а из Париза.
Окосница друге панел расправе је била рад Високог управног суда у рјешавању спорова из подручја заштите тржишное конкуренције.
Предсједник Конкуренцијског савјета БиХ Иво Јеркић је посјетио и уред Агенције за заштиту тржишног натјецања и разговарао са предсједником и члановима Агенције за тржишно натјецање Републике Хрватске о искуствима и изазовима у раду њиховог конкуренцијског тијела.

Prethodni

Okrugli sto za sudije Upravnog odjeljenja Suda BiH, na temu…

Sljedeći

O B A V J E Š T E NJ…

post-bars