Vrati se na vrh

Delegacija Konkurencijskog vijeća učestvovala na konferenciji „Konkurencija i konkurentnost“ i boravila u radnoj posjeti Komisiji za zaštitu konkurencije Republike Srbije

U Beogradu, dana 28. 11. 2017. godine, predsjednik Konkurencijskog vijeća BiH te članovi mr. Arijana Regoda-Dražić i Nebojša Popić, prisutvovali su konferenciji „Konkurencija i konkurentnost“ koju je organizirao advokatski ured „Karanović & Nikolić“ i njemačka fondacija Friedrich Neumann.

Tom prilikom, predsjednik Konkurencijskog vijeća Ivo Jerkić održao je prigodno izlaganje na temu „Trenutni trendovi i izazovi u pravu konkurencije Bosne i Hercegovine“. Među zaključcima konferencije, predsjednik Komisije za zaštitu konkurencije Republike Srbije dr. Miloje Obradović istaknuo je i potrebu daljeg jačanja regionalne saradnje, te s tim u vezi najavio mogućnost osnivanja Foruma tijela za zaštitu konkurencije zemalja zapadnog Balkana.
Narednog dana, 29.11.2017. godine, predstavnici Konkurencijkog vijeća BiH su boravili u radnoj posjeti Komisiji za zaštitu konkurencije Republike Srbije. Na satanku koji je tom prilikom organiziran predstavnike Konkurencijskog vijeća BiH primili su: predsjednik Komisije za zaštitu konkurencije Srbije dr. Miloje Obradović, članovi Vijeća Komisije Mirjana Vukašinović, Čedomir Radojčić, Marko Obradović, te dr. Veljko Milutinović.
Teme razgovora su bile razmjene iskustava na polju zakonodavnog okvira te provođene politike zaštite konkurencije, ali i dalje unaprjeđenje već etablirane saradnje između ova dva tijela koja su još 2009. godine potpisala Memorandum o razumijavanju.

Prethodni

O B A V J E Š T E NJ…

Sljedeći

RJEŠENJE po Zahtjevu za pokretanje postupka privrednog subjekta Telemach d.o.o.…

post-bars