Vrati se na vrh

 Jean Monnet Center Of Excellence South And Erast European Competition Law
28/11/2023

Jean Monnet Center Of Excellence South And Erast European Competition Law

Predstavnici Konkurencijskog vijeća BiH prisustovali su Okruglom stolu koji je organiziran kao dio projekta Jean Monnet centra za pravo konkurencije u suradnji sa Pravnim fakultetom u Sarajevu koji je održan 27-28. studenog 2023. godine u Sarajevu.

Prvog dana Okruglog stola preko 40 učesnika predstavnika akademske zajednice, tijela za konkurenciju, odvjetničkih i financijskih institucija iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Srbije su razmjenjivali znanja i diksuktirali u vezi aktualnosti iz oblasti prava i politike zaštite tržišne konkurencije u Europskoj uniji i zemljama centralne i istočne Evrope dok je drugi dan bio rezerviran za radionicu tijekom koje se razgovaralo o najboljim praksama koje se odnose na promociju tržišne konkurencije i strategije usklađenosti zakonodavstva.

Magistar pravnih nauka Marko Grubešić, stručni suradnik Konkurencijskog vijeća BiH, svojim izlaganjem je kao predstavnik Konkurencijskog vijeća BiH, sudionicima govorio o zakonskoj regulativi kada je riječ o postupcima dokazivanja u predmetima zabranjenih konkurencijskih djelovanja kroz primjere iz prakse Vijeća, naglasivši pri tome ulogu i važnost provođenja postupaka vještačenja.
Okruglom stolu prisustvovali su član Konkurencijskog vijeća Ivo Jerkić, te savjetnice Aida Mujagić, Anesa Omerefendić i Lejla Šaković Karić.

Prev Post

PRAVCI RAZVOJA JAVNIH NABAVA U EUROPSKOJ UNIJI U BOSNI I…

Next Post

OKRUGLI STO „DIGITALNA TRANSFPRMACIJA PROCEDURA JAVNIH NABAVA U BOSNI I…

post-bars