Vrati se na vrh

12/10/2021

ODRŽAN SASTANAK IZMEĐU PREDSTAVNIKA VLADE VELIKE BRITANIJE, AMBASADE VELIKE BRITANIJE U BIH I PREDSTAVNIKA KONKURENCIJSKOG VIJEĆA BIH

U SARAJEVU 12.10.2021. godine, u prostorijama Konkurencijskog vijeća BiH, održan je sastanak na kojem je ispred Vlade Velike Britanije prisustvovao Izaslanik za trgovinske odnose za Zapadni Balkan g. Martin Vickers, ambasador Velike Britanije u BiH, Nj.E. Mathew Field, te ispred Konkurencijskog vijeća BiH, predsjednik dr. Amir Karalić, članovi Vijeća g. Ivo Jerkić, gđa Adisa Begić i mr. Arijana Regoda Dražić.
Sastanak je otvoren uvodnim riječima o legislativnom i institucionalnom okviru Konkurencijskog vijeća BiH o čemu je izlagao predsjednik Karalić. Nakon toga je izaslanik za trgovinske odnose Vlade Vlade Velike Britanije g. Vickers istaknuo važnost institucije Konkurencijskog vijeća što je i potvrdio činjenicom da je ista prioritetnoj listi za posjetiti tokom njegovog obilaska Zapadnog Balkana. G. Vickers je također govorio o željama Velike Britanije za većim ulaganjima u Bosnu i Hercegovinu što su predstavnici Vijeća pozdravili.

Prethodni

PRIOPĆENJE 94. sjednica Konkurencijskog vijeća BiH

Sljedeći

Rješenje po Zahtjevu za pokretanje postupka privrednog subjekta Telemach BH…

post-bars