Vrati se na vrh

 SAOPĆENJE sa 3. sjednice

SAOPĆENJE sa 3. sjednice

Konkurencijsko vijeće Bosne i Hercegovine je 22. 2. 2023. godine u Sarajevu održalo 3. sjednicu. Sjednici je prethodio stručni kolegij.

Na sjednici su razmatrani materijali iz oblasti konkurencijskog prava i politike kao i oblasti unutrašnjeg rada i funkcioniranja Konkurencijskog vijeća.

Doneseno je Rješenje kojim se dopušta pojedinačno izuzeće sporazuma od zabrane Ugovora o imenovanju nositelja ekskluzivnog prava na punjenje sa izmjenom, sa svim pratećim dodacima i prilozima, u smislu člana 4. stav (3) i člana 5. Zakona o konkurenciji. Ugovor je sklopljen dana 7. 8. 2023. godine između privrednih subjekata „PepsiCo“ Inc. New York, SAD i „Knjaz Miloš“ a.d. Aranđelovac, Republika Srbija, a izuzeće je utvrđeno na vremenski period od 5 (pet) godina i počinje teći od dana zaključenja Ugovora.

U okviru prestalih tačaka dnevnog reda sjednice usvojen je interni akt Konkurencijskog vijeća i to Izvještaj o izvršenom popisu potraživanja i obaveza za 2023. godinu. Također, podnesene su informacije o stanju postupaka koji se trenutno vode pred Konkurencijskim vijećem.

Konkurencijsko vijeće Bosne i Hercegovine

Prethodni

RJEŠENJE pо Zahtjevu za pojedinačno izuzeće sporazuma od zabrane podnosioca…

Sljedeći

„Pripreme za pretpristupne pregovore s EU – iskustvo Hrvatske”

post-bars