Vrati se na vrh

03/04/2019

SAOPĆENJE ZA MEDIJE SA 50. SJEDNICE KONKURENCIJSKOG VIJEĆA BOSNE I HERCEGOVINE

U Sarajevu, 03.04.2019. godine, održana je 50. sjednica Konkurencijskog vijeća BiH na kojoj je usvojeno sljedeće:
Mišljenje po Zahtjevu Vijeća ministara Bosne i Hercegovine o aspektu konkurencije koji se odnosi na postupanje Konkurencijskog vijeća u vezi sa izdavanjem odobrenja pojedinim telekomunikacijskim operaterima u BiH koji su u prethodnom razdoblju izvršili kupovinu više telekomunikacijskih privrednih subjekata u BiH.
Mišljenje po Zahtjevu privrednog subjekta Autoprevoz-bus d.o.o. Mostar za davanje mišljenja i preporuke u vezi navoda da Zakon o finansiranju željezničke infrastrukture i sufinansiranju putničkog i kombinovanog saobraćaja svojim odredbama u članu 11., članu 12. i članu 13. omogućava Javnom preduzeću Željeznice Federacije Bosne i Hercegovine dominantan položaj, odnosno da spomenuti zakon nije usklađen sa Zakonom o konkurenciji.
Zaključak kojim se obustavlja postupak po Prijavi namjere koncentracije podnesenoj od strane privrednog subjekta Mtel a.d. zbog odustajanja stranke.
Zaključak kojim se pоkrеćе postupak pо Zahtjevu za pokretanje postupka podnesenom od privrednog subjekta Ekoteh d.o.o. Mostar protiv Zavoda za javno zdravstvo Federacije Bosne i Hercegovine radi utvrđivanja zloupotrebe dominantnog položaja iz člana 10. stav (2) tačke b) Zakona o konkurenciji.

 

Predsjednica

Adisa Begić

Prethodni

Mišljenje po Zahtjevu privrednog subjekta Autoprevoz-Bus d.o.o. Mostar

Sljedeći

Dan konkurencije Beograd – “Agenda unapređenja politike konkurencije”

post-bars