Vrati se na vrh

 Strategije razvoja javnih nabavki za period 2024-2028 godine.
13/10/2023

Strategije razvoja javnih nabavki za period 2024-2028 godine.

Stručna savjetnica Konkurencijskog vijeća BiH Kadina Karić prisustovala je dana 13.10.2023. godine drugom konsultativnom sastanku na poziv Agencije za javne nabavke BiH koji je, uz podršku Projekta za unapređenje lokalnih usluga (PIPLS) u BiH, finansiran od strane Švedske. Projekta je sufinansiran i isti provodi UNDP i delagacija EU u BiH, a sve u cilju provodbe aktivnosti na izradi Strategije razvoja javnih nabavki za period 2024-2028 godine.

Na prvom konsultativnom sastranku koji je održan proslog mjeseca u Banja Luci prezentovana je situaciona analiza te prijedlozi ključnih ciljeva i mjera za unapređenje sistema javnih nabavki u Bosni i Hercegovini te je potaknuta rasprava i dijalog kako da se unaprijedi postojeće stanje u sistemu javnih nabavki u Bosni i Hercegovini.

Povod drugog sastanka je bila prezentacija Nacrta akcionog plana za realizaciju Strategije. Nakon izlaganja prezentacije održana je finalna diskusija, poslije koje su predstavnici Agencije za javne nabavke i drugi učesnici sastanka iznijeli završne riječi i najavili dalje održavanje sličnih sastanaka.

Prethodni

Digital Transformation and Cyber Security

Sljedeći

OBAVJEŠTENJE o Prijavi koncentracije “Prevent Nekretnine d.o.o.,Prevent Cables d.o.o.,Pro Consulting…

post-bars