Vrati se na vrh

 Digital Transformation and Cyber Security
12/10/2023

Digital Transformation and Cyber Security

U okviru Mreže praktičara iz oblasti digitalne transformacije, a koja je formirana kao forum za saradnju, učenje i razmjenu znanja dana 12.10.2023. godine u Sarajevu održan je drugi Community događaj u okviru SDG Week – Digital Transformation and Cyber Security.

Ispred Konkurencijskog vijeća učešće na ovom događaju uzeo je član Mreže Mladen Ignjić, viši stručni saradnik za informaicone tehnologije.

Ovaj događaj okupio je uživo članove Mreže te je bio prilika za predstavljanje nekih od glavnih aktivnosti i dostignuća te networking i povezivanje kolega sa svih nivoa uprave u Bosni i Hercegovini zajedno sa kolegama sa UNDP projekta “Jačanje kapaciteta u oblasti Cyber sigurnosti u Bosni i Hercegovini”.

Ideja o osnivanju Zajednice praktičara digitalne transformacije nastala je u junu 2020., usred krize izazvane COVID-19, kada je i započeo ubrzan proces digitalizacije. UNDP BiH je kreirao platformu za suradnju praktičara digitalne transformacije u javnom sektoru koja omogućuje razmjenu znanja, ideja i iskustava među zaposlenim iz javnog sektora i praktičarima sa svih nivoa vlasti u Bosni i Hercegovini.

Prethodni

eCommerce Day

Sljedeći

Strategije razvoja javnih nabavki za period 2024-2028 godine.

post-bars