Vrati se na vrh

15/09/2017

САОПШТЕЊЕ ЗА МЕДИЈЕ

У Сарајеву одржан семинар RCC-а под називом
“Competition Assessment of Laws and Regulations”

У САРАЈЕВУ је у периоду од 12. до 14. септембра 2017. године успјешно реализиран међународни семинар из области конкуренцијског права и политике под називом “Competition Assessment of Laws and Regulations”. Покровитељ семинара је OECD (Organisation for Economic Cooperation and Development) са сједиштем у Паризу, Француска, односно његов огранак RCC (Regional Center for Competition) са сједиштем у Будимпешти, Мађарска, а у сарадњи са Конкуренцијским савјетом Босне и Херцеговине. Овом приликом ушечће су узели представници 15 земаља и то: Албаније, Арменије, Азербејџана, Бјелорусије, Бугарске, Хрватске, Казахстана, Киргистана, Македоније, Молдавије, Црне Горе, Румуније, Руске Федерације, Србије и Украјине.
На семинару је детаљно обрађена тема оцјене конкуренције у закону и подзаконским прописима у контексту међународних стандарда, те Закона о конкуренцији Босне и Херцеговине и релевантних подзаконских аката.
Семинар је отворио Предсједник Конкуренцијског савјета БиХ г. Иво Јеркић након чега су услиједила стручна предавања и дискусије. Панелисти на семинару су били проминентни стручњаци са вишедеценијским искуством у области конкуренцијског права и то: гђа Sabine Ziegelski, OECD, Француска, г. Michael Saller, OECD Mexico, гђа Лефкотхеа Нтека, Комисија за заштиту конкуренције Грчке, гђа Jurate Soviene, Тијело за заштиту конкуренције Литваније, те г. Renatto Ferrandi, Тијело за заштиту конкуренције Италије. Свој допринос семинару су дали и службеници Конкуренцијског савјета у смислу презентација из своје праксе, али и активног учешћа.

Из уреда Предсједника Конкуренцијског савјета БиХ

Prethodni

PRESS RELEASE 9th SESSION OF THE COMPETITION COUNCIL OF BiH

Sljedeći

Z A K LJ U Č A K o odbacivanju…

post-bars