Vrati se na vrh

10/01/2018

SAOPĆENJE ZA MEDIJE

U PARIZU, pod pokroviteljstvom OECD-a (Organisation for Economic Cooperation and Development) od 7. do 8. decembra 2017. godine održan je Globalni Forum o konkurenciji.

 

pp

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cilj Foruma je da poveže veliki broj višerangiranih zvaničnika iz oblasti konkurencijske politike i prava, te je ovom prilikom učešće uzeloviše od 100 nacionalnih tijela za konkurenciju, veliki broj predstavnika međunarodnih organizacija te nezavisnsih ekperata koji su dali svoj aktivni doprinos realizaciji Foruma. U skladu s tim, dr. Amir Karalić je predstavljao Konkurencijsko vijeće BiH na navedenom skupu.

20171207_140105

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Forum je predstavljao korisnu platformu za razvoj dijaloga posebno u vezi sa slijedećim temama: konkurencija i demokratija, sudske perspektive konkurencijskog prava, izazovi za male i razvojne agencije, konkurencija u okviru javnih tržišta itd. Treba istaknuti i činjenicu da je Forum poslužio i kao izvrsna prilika za unaprjeđenje postojeće te uspostavljanje novih međuinstitucionalnih dijaloga između predstavnika velikog broja konkurencijskih tijela sa globalne scene. Ovom prilikom je zakazan slijedeći OECD-ov Forum za novembar 2018. godine.20171207_102557

Prethodni

Obrazac realizacije ugovora za 2017. godinu

Sljedeći

Z A K LJ U Č A K o odbacivanju…

post-bars