Vrati se na vrh

26/11/2015

PRIOPĆENJE ZA MEDIJE SA 112. SJEDNICE KONKURENCIJSKOG VIJEĆA BOSNE I HERCEGOVINE

U Sarajevu, 26.11.2015. godine, održana je 112. sjednica Konkurencijskog vijeća BiH na kojoj je usvojeno:

Zaključak o vještačenju u predmetu koji se vodi po Zaključkuo pokretanju postupka,      broj: 03-26-3-043-7-II/14.

 

Zaključak o izvršenju naloga za dostavu podataka br. 03-26-1-10-65-II/15.

 

Zaključak kojim je odbačena prijava koncentracije podnesena od strane gospodarskog subjekta Asa Invest d.o.o., Sarajevo, radi nepostojanja obveze prijave koncentracije u smislu članka 14. stavak (1) Zakona o konkurenciji.

 

Zaključak o produljenju roka za donošenje konačnog rješenja za dodatna 3 (tri) mjeseca u postupku koji se vodi pred Konkurencijskim vijećem po Zaključku o pokretanju postupka broj: 06-26-2-40-8-II/14, a koji je pokrenut po Zahtjevu za pokretanje postupka Zdravstvene ustanove Poliklinički centar „SANASA“, Sarajevo, protiv Federalnog ministarstva zdravstva, Sarajevo, radi utvrđivanja postojanja zabranjenog sporazuma iz članka 4. stavak (1) točka b) Zakona o konkurenciji.

 

Zaključak oproduljenju roka za donošenje rješenja kojim je produljen rok za donošenje konačnog rješenja za dodatna 3 (tri) mjeseca u postupku koji se vodi pred Konkurencijskim vijećem po Zaključku o pokretanju postupka broj: 02-26-2-004-6-II/15 koji je pokrenut po Zahtjevu za pokretanje postupka podnesen od strane Agencije TEC d.o.o. Sarajevo, društvo za financijsko-poslovni konzalting i usluge, protiv Agencije za posredničke, informatičke i financijske usluge, APIF Banja Luka, zbog sprječavanja, ograničavanja i narušavanja tržišne konkurencije u smislu članka 10. stavak (2) točka c) i d) Zakona.

 

Mišljenje po Zahtjevu gospodarskog subjekta Tropic maloprodaja d.o.o. Banja Luka u svezi postojanja obveze podnošenja prijave koncentracije .

 

 

Konkurencijsko vijeće

Prethodni

М И Ш Љ Е Њ Е По захтјеву привредног…

Sljedeći

SAOPĆENJE ZA MEDIJE SA 113. SJEDNICE KONKURENCIJSKOG VIJEĆA BOSNE I…

post-bars