Vrati se na vrh

23/12/2015

PRIOPĆENJE ZA MEDIJE SA 116. SJEDNICE KONKURENCIJSKOG VIJEĆA BOSNE I HERCEGOVINE

U Sarajevu, 23.12.2015. godine, održana je 116. (stotinušesnaesta) sjednica Konkurencijskog vijeća BiH na kojoj je usvojeno:

Rješenje kojim je utvrđeno da gospodarski subjekt „United Media Distribution SRL“ G-RAL David Prapogescu, Bukurešt, Rumunija, putem svog zastupnika gospodarskog subjekta „Sport Klub“ d.o.o. Sarajevo, nije postupio po Rješenju Konkurencijskog vijeća broj 05-26-3-002-1-178-II/13 od 16.12.2013. godine tako što je nastavio zlouporabljavati vladajući položaj u smislu članka 10. stavak (2) točka c) Zakona o konkurenciji na način da je na tržištu distribucije športskih kanala sa fudbalskim sadržajima visoke kvalitete koji uključuju i prijenos Live paketa engleske Premijer lige u Bosni i Hercegovini sa CATV/IPTV/DTH operaterima u Bosni i Hercegovini nakon donošenja rješenja, broj 05-26-3-002-1-178-II/13 od 16.12.2013 godine primijenio različite uvjete čime ih je doveo u neravnopravan i nepovoljan konkurentski položaj.

 

Predmetnim Rješenjem je zabranjeno gospodarskom subjektu „United Media Distribution SRL“ putem gospodarskog subjekta Sport Klub d.o.o. svako daljnje djelovanje koje predstavlja utvrđenu zlouporabu vladajućeg položaja u smislu članka 11. stavak (1) točka b) Zakona o konkurenciji.

 

Rješenjem je naloženo gospodarskom subjektu „United Media Distribution SRL“ i gospodarskom subjektu „Sport Klub“ d.o.o. Sarajevo da u roku od 30 dana svim zainteresiranim CATV/IPTV/DTH operaterima učine dostupnim Opće i tehničke uvjete pružanja usluga i rješenje Konkurencijskog vijeća, i da u roku od 60 dana zaključi Ugovore o distribuciji kanala Sportklub sa svim zainteresovanim CATV/IPTV/DTH operaterima u Bosni i Hercegovini pod uvjetima pod kojima su zaključeni važeći ugovori sa gospodarskim subjektom „Total TV BH“ d.o.o. za telekomunikacije i „Telemach“ Društvo za pružanje usluga u oblasti telekomunikacija d.o.o. Sarajevo.

 

Gospodarskom subjektu „United Media Distribution SRL“ je zbog kršenja članka 10. stavak (2) točke c) Zakona o konkurenciji izrečena novčana kazna u visini od 250.000,00 KM, u smislu članka 48. stavak (1) točka b) Zakona o konkurenciji.

 

Mišljenje po Zahtjevu zajedničke odvjetničke kancelarije Bojana Tkalčić-Đulić, Olodar Prebanić, Adela Rizvić i Arela Jusufbašić-Goloman u pogledu postojanja obveze podnošenja prijave namjere koncentracije.

 

 

 

Konkurencijsko vijeće

Prethodni

САОПЋЕЊЕ ЗА МЕДИЈЕ СА 115. СЈЕДНИЦЕ КОНКУРЕНЦИЈСКОГ САВЈЕТА БОСНЕ И…

Sljedeći

R J E Š E NJ E po Zahtjevu za…

post-bars