Vrati se na vrh

10/11/2017

Učešće delegacije Konkurencijskog vijeća na konferencija povodom obilježavanja 20 godina rada Tijela za konkurenciju Republike Turske

Povodom svečanog obilježavanja 20 godina od osnivanja Tijela za konkurenciju Republike Turske u periodu od 31. oktobra do 03. novembra 2017. godine u Istanbulu je održana konferencija. Na konferenciji, koja je bila iznimno bogatog i obimnog sadržaja, bilo je preko 250 učesnika iz cijelog svijeta. Delegaciju su, ispred Konkurencijskog vijeća, činile Adisa Begić, članica Konkurencijskog vijeća i Lejla Šaković Karić, stručna savjetnica.

Izlaganja učesnika tokom konferencije odnosila su se na temu analize efekata primjene zakona o konkurenciji na ekonomiju Turske i ostalih zemalja učesnica, efekata zakona o konkurenciji na poslovnu zajednicu pri čemu su diskusiju vodili direktori i glavni menadžeri vodećih privrednih subjekata Turske iz oblasti zdravstva, autoindustrije, telekomunikacija i drugih velikih i važnih privrednih grana Turske.

Tokom konferencije vođeni su i međunarodni paneli sa fokusom na primjene konkurencijskog prava u pojedinim jurisdikcijama. Delegacija Konkurencijskog vijeća je izlaganjem na temu Primjene konkurencijskog prava i politike u euroazijskim zemljama te prilike i izazove sa kojima se zemlje susreću na tom putu uzela aktivno učešće na pomenutom skupu.

Domaćini su delegaciji Bosne i Hercegovine, uručivanjem plakete, izrazili posebnu zahvalnost povodom dolaska kao i održanog izlaganja smatrajući ga činom dodatnog uvažavanja jednog ovakvog događaja.

Konferencija je bila odličan povod i prilika da se, pored ceremonijalnog i edukativnog učestvovanja delegacije Konkurencijskog vijeća na dogođaju ove vrste, osvježe ali i uspostave kontakti sa kolegama drugih tijela za konkurenciju zemalja regiona i svijeta te pokrenu inicijative i dogovore buduće saradnje.

Prethodni

Radna posjeta predstavnika Konkurencijskog vijeća Vanjskojtrgovinskoj/Spoljnotrgovinskoj komori BiH

Sljedeći

Okrugli sto za sudije Upravnog odjeljenja Suda BiH, na temu…

post-bars