Vrati se na vrh

 Jean Monnet Center Of Excellence South And Erast European Competition Law
28/11/2023

Jean Monnet Center Of Excellence South And Erast European Competition Law

Predstavnici Konkurencijskog vijeća BiH prisustovali su Okruglom stolu koji je organizan kao dio projekta Jean Monnet centra za pravo konkurencije u saradnji sa Pravnim fakultetom u Sarajevu koji je održan 27-28. novembra 2023. godine u Sarajevu.

Prvog dana Okruglog stola preko 40 učesnika predstavnika akademske zajednice, tijela za konkurenciju, advokatskih i finasniskih institucija iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Srbije su razmjenjivali znanja i diksuktovali u vezi aktualnosti iz oblasti prava i politike zaštite tržišne konkurencije u Evropskoj uniji i zemljama centralne i istočne Evrope dok je drugi dan bio rezervisan za radionicu rokom koje se razgovaralo o najboljim praksama koje se odnose na promociju tržišne konkurencije i strategije usklađenosti zakonodavstva.

Magistar pravnih nauka Marko Grubešić, stručni suradnik Konkurencijskog vijeća BiH, svojim izlaganjem je kao predstavnik Konkurencijskog vijeća BiH, učesnicima govorio o zakonskoj regulativi kada je riječ o postupcima dokazivanja u predmetima zabranjenih konkurencijskih djelovanja kroz primjere iz prakse Vijeća, naglasivši pri tome ulogu i važnost provođenja postupaka vještačenja.
Okruglom stolu prisustvovali su član Konkurencijskog vijeća Ivo Jerkić, te savjetnice Aida Mujagić, Anesa Omerefendić i Lejla Šaković Karić.

Prethodni

Vještine izvještavanja za potrebe procesa evropskih integracija

Sljedeći

PRAVCI RAZVOJA JAVNIH NABAVKI U EVROPSKOJ UNIJI I BOSNI I…

post-bars